A Facebook, mint drog

Csak mertekkel! Ugyan lehet okosan is hasznalni, sot, nehany esetben kifejezetten jol johet – de ne valjunk fuggove!

En sokat koszonhetek a Facebook-nak: regi ismerosoket, baratokat, osztalytarsakat, sot, rokonokat talaltam meg, fellepesekre es mas egyuttmukodesekre kertek fel rajta keresztul.

Viszont valoban eszreveszem magamon, hogy amint belefeledkezem az oldalba, es csak ugy, “celtalanul” nezelodom, utana rosszabbul erzem magam, mintha peldaul kimentem volna egyet setalni az alatt az ido alatt.

Te hogy vagy vele?

Freedom Report

is-facebook-the-latest-drug

…”Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi… Nagyon ügyesen, alaposan lett ez… megtervezve és aljasan kivitelezve, üzemeltetve…”

Ha valaki szintén eljut a Facebookig, ne gondolja azt, hogy bármiről is lemaradt volna. Annak ellenére, hogy jócskán elidőzhet ott, nem sok mindent kap cserébe. Legfeljebb a lelke mélyén bosszankodhat az elvesztegetett órák miatt. Ezen túl viszont még van más hátulütője is; az igazán lényeges dolgokra nem jut már időnk. Pl. személyesen vagy telefonon beszélni az igazi barátainkkal, családtagjainkkal.

A Facebook eltereli a figyelmet a fontos dolgokról és elveszi tőlük az időt. Azt a kevés és drága időt, amit ennél sokkal fontosabb és hasznosabb tevékenységgel tölthettünk volna el. Ráadásul cserében szinte semmit sem ad.

Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi. Miközben azt akarja elhitetni magáról, hogy ez egy KÖZÖSSÉGI oldal, aközben valójában elsilányítja és gyengíti az emberek közötti valódi kapcsolatokat. Valójában nem…

View original post 203 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s